Gyakori kérdések

Igyekeztünk összegyűjteni a leggyakrabban felvetődő kérdéseket, és érdemben választ adni rá.
Ha valamire mégsem találnál választ, keress minket bizalommal üzenetben vagy telefonon.

Az egyedi tervezésű ruhák elkészítése általában a méretvétel alkalmán kívül 3 próbát vesz igénybe. A méretvétel Vácon, a szalonunkban történik, ezt nevezzük a nulladik próbának. Körülbelül 15-20 percet vesz igénybe, ekkor a szabásszal és a megrendelővel közösen átbeszélve a terveket, pontosítunk. Ezt az alkalmat 3 valódi próba követi, melyek alatt végleges formát ölt a ruha.

Az első próbára mindenképpen hozd magaddal a cipődet, ami az öltözék viselésének alkalmával rajtad lesz, valamint érdemes test színű vagy világos fehérneművel készülni, mert ezek nem ütnek át az alapanyagon, nem zavaró a szemnek, ha az összképet nézzük.

A próba alkalmak során szívesen látjuk rokonaidat, ismerőseidet, barátaidat, így hívd el őket nyugodtan magaddal, kérünk, hogy ezt a próbát megelőzően jelezd nekünk. Hogy mégis rólad szóljon a próba, és te maradj fókuszban, azt javasoljuk 1-2 fő kísérjen el.

Időpont kérésre lehetőség van e-mail-ben, telefonon vagy az oldal “Kapcsolat” menü pontja alatt.

Az első konzultáció során van lehetőség a tervező elé tárni, minden elképzelésedet, így ideális esetben ez nyugodt környezetben történik, és kellő időt szánunk arra, hogy minden körülmény előkerülhessen a beszélgetés során. Érdemes az eseményt részletesen ismertetni, a helyszínt, a egyén személyiségéhez tartozó szokásokat, hogy a személyes vibrálás tovább vihető legyen az öltözékben, egy egységet alkosson viselőjével. Az első alkalomra így érdemes 1,5-2 órát szánni.

Az időpont kérésnek, és az első konzultációnak nincs anyagi vonzata.

Az egyedi öltözék elkészítése alapvetően 5-7 hónapot igényel. Ez azaz idő intervallum, ami idő alatt a tervezés kezdetétől eljutunk az elkészült ruháig. Azonban az első konzultációt érdemes, a lehetőség szerinti legkorábbi időpontra datálni, hiszen fontos minél előbb kideríteni, hogy az általad választott tervezővel tudsz-e harmónikusan együtt dolgozni, kialakul-e a kölcsönös szimpátia, hiszen egy különleges eseményre készülsz, még pedig nagyon hosszú ideig. Érdemes olyan szakemberekkel körbe venni magadat, akikkel közösen a folyamat is élmény marad.

Mivel korlátozott számban tudunk megrendeléseket felvenni, érdemes mielőbb érdeklődni, hogy akár fenn tudjuk tartani a szabad kapacitásunkat számodra, míg végleges döntésre nem jutsz, hogy velük szeretnéd -e elkészíttetni a ruhádat. Azonban ezt sem érdemes évekkel korábban megtenni, hiszen addig rengeteg új trend üti fel a fejét, illetve Te is, az elképzelésed, és az izlésed is változhat. Ha az ideálistól kevesebb idő maradt a ruha elkészítésére, akkor sincs minden veszve, hiszen ha van szabad kapacitásunk, tudunk gyorsabb ütemezést is ajánlani, amivel sajnos számolni kell, hogy ebben az esetben rengeteg technológiai megoldásra már nem elégséges a fennmaradó idő, így valószínűleg kompromisszumot kell kötni egy-két ponton. A fentebb meghatározott 5-7 hónap lehetővé teszi, hogy minden komponens válaszható legyen, és kényelmesen, megfontoltan tudjunk dönteni a részletekről.

Öltözékeink minden esetben megrendelésre, egyedi méretre készülnek. A ruha ára nagyon sok komponensből tevődik össze, számít a fazon, a felhasznált alapanyagok mennyisége, minősége és típusa, valamint az alkalmazott technikák és technológiák. Egyéni konzultációt megelőzően csak hozzávetőleges árat tudunk adni.

 

Az alapanyagokat minden esetben mi szerezzük be, hozott anyag felhasználására nincs lehetőség. Az általunk használt és ismert minőségű alapanyagokkal tudjuk vállalni, hogy az öltözék megfelelő minőségben készül el, és annak tartósságát. Valamint ezekből az alapanyagokból készült ruhákra tudunk kezelési tájékoztatást adni. A beszállítói kör, akikkel dolgozunk, minden típusú anyag beszerzését lehetővé teszi.

A meglévő kollekcióink pontosan a ruhapróba lehetőségéért készültek el, így ezeket tudod felpróbálni. A ruhapróbára Vácon, a szalonunkban van lehetőség, előre egyeztetett időpontban. A kollekció darabjai 36-38-as méretben készültek el.

A ruhák varrása Budapesten illetve Vácon, a szalonunkban folyik, illetve a kézimunka is itt kerül az öltözékekre. A ruhák átvételére Budapesten és Vácon is van lehetőség, egyedi esetekben pedig megbeszélés alapját képzi. Próbálunk minél rugalmasabbak lenni.