A Nymphae Civitatum kollekciónkról

Hosszú hónapok munkájára került korona, a 2018. június elején megvalósuló fotózással.
Az induló elképzelés, egy divatos, természet közeli lágy kép volt, ahol is a szabadban beleshetünk a játékos erdei nimfák életébe. Azonban, ha olyan szakemberekkel dolgozunk együtt, akik intuitív gondolatokkal képesek egy abszolút egyedi koncepciót megalkotni, megkapjuk az Városi nimfák történetét.

Az erdők helyén most városok állnak. A rohanó mindennapokban, átalakult az értékrendszerünk. Az emberek eltávolodtak a természettől, ritkán lélegeznek együtt a fákkal és a virágokkal. A környezetünk egyre egyszerűbb, minimalistább, és funkcionálisabb. Nagymamáink intarzia díszítette bútoraitól megváltunk, és valahogy a környezetünket működtető istenségek is egy porosodó almárium fiókjában leltek nyughelyet. Talán végleg elaludtak? Lehet beton óriások és aszfalt tenger alatt ragadtak a nimfáink?

Hatalmas csarnok antikvitással tömve, rendszerezve a régi idők míves emlékei. A sorok között sötétség, a csarnok óriás tején egy világító ablakon csordogál be a fény. Csend van, a cipőnk kopog a kövön. Valóban élettelen a bútorraktár? Mélyen beszívod a levegőt. Por, fa és némi doh csapja meg az orrodat. Ha csendben állsz és a lélegzetedre figyelsz, füledbe cseng a kacajuk. Hallod a lépteiket, ahogy átsuhannak a sorok között. Eddig a csendben éltek, most ismét szabadok!

A ruhák tervezésnél és megalkotásánál főinspirációm a görög mitológia nimfa alakjai voltak, valamint maga a természet. Merész, nőies sziluettekkel képzeltem megjeleníteni a nimfákat játékosságát. A szabásvonalakkal merészebben bántam, hogy a ruhák bujaságot közvetítsenek. Ahogy a fotózás átkerült egy urbánus környezetbe, hatással volt a koncepciómra és formált rajta. Így a csipke választásom, egy arany színű hímzett virágmotívumos darabra esett, amit különféle módokon applikáltam a kollekció darabjaira, ezzel megtörve a homogén fehérséget.

A stáb tagjai:

Fotó: WertánFotó
Ruha: Anna Jonas
Kalligráfia: Kisdió
Virágok: Panka kertje
Film: Super8love
Haj: Kornel Hairbert
Smink: Szlamizita – Makeup Artist
Fejdíszek: Amarnam
Helyszín: Ódon-Fon Kft.
Szervezés: My Dear -Wedding & Events
Modellek: Bognár Dorka, Kozma Kata, Nagy Anna Petra

Megosztás